Wolontariat

Zapraszamy wszystkie chętne osoby by zostać wolontariuszem i nieść pomoc ludziom ciężko chorym i niepełnosprawnym. Poprzez wolontariat chcemy zwrócić uwagę społeczeństwa na problem starości oraz chorób z nią związanych. Pragniemy rozpropagować ideę wolontariatu by nieść pomoc osobom potrzebującym, a także by wzbudzić integrację i solidarność międzypokoleniową w społeczeństwie.

Wolontariat jest doskonałą lekcją życia. Pokazuje, jak wiele jest osób potrzebujących pomocy, którzy najczęściej są odizolowani i zamknięci w swoich mieszkaniach, a tak niewiele trzeba by im pomóc i wnieść radość w ich życie.

Każdy wolontariusz przed podjęciem współpracy z Fundacją, odbędzie szkolenie przez wykwalifikowany zespół psychologów i pielęgniarek, a następnie odbędzie praktyki w domu chorych pod czujnym okiem personelu Hospicjum Domowego.

Liczymy, że w tę wspaniałą bezinteresowna inicjatywę włączy się wielu chętnych, którzy swoim zaangażowaniem, radością życia wesprą naszych podopiecznych i wniosą radość i nadzieję w te trudne chwile zmagania się z chorobą.

Wszystkie osoby chętne do tej formy pomocy bliźniemu zapraszamy do kontaktu.

Kontakt:

•  e-mail: biuro@fundacja-hospicjum.pl
  • telefon: 690 429 129
  • tradycyjna poczta na adres:

Fundacja „Hospicjum-Razem możemy więcej”

08-530 Dęblin, ul. Okólna 18

• lub formularz na stronie Kontakt